Mediacoaching

mediacoaching
Vaak volstaat een goed gesprek. Met iemand die kan luisteren en zelf van wanten weet. Mediacoaching, voor bestuurders. En voor beginnende woordvoerders, om de fijne kneepjes van het vak te leren.

Mediacoaching voor bestuurders

Zeker als de reputatie van een organisatie in het geding is, moet de bestuursvoorzitter of directeur ook zelf aan de bak. Immers: de vent is de tent, het wijf het bedrijf. Desgewenst zorgt Rik van Druten  dat u goed bent voorbereidt op een interview, tv-optreden of persconferentie. Met praktische en persoonlijke ondersteuning.
Soms moet die van buiten komen, want het kan eenzaam zijn in de boardroom. Wie houdt de hoogste baas nog een spiegel voor? Bij wie kan hij/zij twijfels en onzekerheden kwijt? Al helemaal als het om de wijze van presenteren gaat. Juist dan gaan – van beide kanten – ego’s opspelen en durft niet iedereen met bestuursvoorzitter of directeur het gesprek aan.
Communicatie met de media heeft bovendien zijn eigen mores. Wie die niet kent, maakt al gauw brokken. Rik van Druten helpt. Met de deur dicht, altijd in vertrouwen en altijd eerlijk. Zodat u uzelf kunt blijven, ook al draaien er tv-camera’s en zijn de vragen eerder gemeen dan kritisch. Als uw verhaal deugt, helpt Rik van Druten u dat te vertellen.

Mediacoaching voor beginnende woordvoerders

Het wemelt van de communicatie-opleidingen, maar een opleiding tot woordvoerder is er niet. Vaak zijn het oud-journalisten, of communicatieprofessionals die ‘erin zijn gerold’. Rik van Druten deelt graag zijn uitgebreide kennis en ervaring. Dat biedt beginnende woordvoerders een welkome mogelijkheid om ervaringen te toetsen, in een veilige omgeving hun vragen en twijfels te uiten, en te reflecteren op hun aanpak.

Coachingsdag of -traject

Er zijn twee vormen van coaching:

  • coachingsdagen, locatie Steyl, inclusief lunch, prijs op aanvraag.
  • coachingstrajecten, afwisselend in-company en in Steyl.

Bel of mail voor meer informatie.